Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Tien van Zwaarden"

De Tien is een kaart van eindes, goed of slecht. Het is tijd om al de negatieve gedachten die je hebt los te laten. Hoewel moeilijk om te doen, en je voelt je nog steeds down, weet gewoon dat je niet lager zult zinken.

Tarotkaart 'Tien van Zwaarden'
"Tien van Zwaarden"

Realiseer je dat je plannen niet uitkomen, dit is je wake-up call. Een mogelijke ramp ligt op de loer waar je geen controle over hebt, maar je kunt wel een uitweg vinden. Je blijft een tijdje geïsoleerd van anderen vanwege het feit dat mensen die je hebt vertrouwd je teleurgesteld hebben. Gelukkig ligt er een nieuw begin in het vooruitzicht.

Liefde

In relaties geeft Zwaarden Tien aan dat je “er een eind aan maakt”. Het kan gaan om het einde van een echte bedrukkende en slechte relatie. Meestal gaat het er meer om dat je met de kracht van je verstand je gevoelens afsluit en op die manier iets wat belangrijk is wegstopt. Hierdoor kan de wisselwerking in de relatie verstoord worden.

Werk

In je werk staat Zwaarden Tien voor het bewust veroorzaakte einde van je huidige positie, werk of bezigheid. De kaart geeft daarmee vaak een ontslag aan, waarna je jezelf weer helemaal opnieuw moet oriënteren. Dit kan een bezwaard gevoel geven of, ondanks dat het pijnlijk is, opluchting geven.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana