Kaartlegging.nl
De vraag is even belangrijk als het antwoord

Hoe kun je effectief vragen formuleren voor Tarot?

De tarotkaarten raadplegen om te ontdekken wat het universum voor je in petto heeft, kan soms aanvoelen als een lastige klus; wat als je de verkeerde vraag stelt, mysterieuze informatie ontvangt, of - in het meest verwarrende geval - niet eens weet wat je zal gaan vragen?

tarotvragen-formuleren
Tarotkaarten zijn een hulpmiddel om contact te maken met je innerlijke kracht en wijsheid.

Als een hulpmiddel dat de deur openzet naar een overvloed aan antwoorden, begint de effectiviteit van een kaartlegging vaak met een goed opgebouwde vraag. Als voorbeeld kun je onze lijst bekijken met vragen die je de tarot kunt stellen.

Op deze pagina gaan we in op de bijzondere aspecten van vragen, en bieden we je een paar handige tips.

Waarom doet je vraag er toe?

Stel je in gedachten deze situatie eens voor: Je financiën lijken een onoplosbare, uitzichtloze puinhoop en je bent bang dat het nooit meer beter wordt.

Als je vraagt: "Waar sta ik over een jaar, financieel gezien?", zouden de kaarten je nog steeds iets kunnen presenteren waardoor je je optimistisch kan voelen over de toekomst. Aan de andere kant heb je geen flauw idee hoe je deze uitkomst zult bereiken. Misschien heb je nu het volste vertrouwen dat alles wel in jouw voordeel zal uitpakken… terwijl in werkelijkheid je met precies het tegenovergestelde eindigt.

Een beter vraag zou zijn: "Hoe kan ik mijn financiële situatie verbeteren?". Het antwoord dat je nu krijgt, biedt je een reeks dingen die je kunt kiezen om te doen, zelfs als het niet zo leuk en gezellig aanvoelt als eerst, waarbij alles uiteindelijk als vanzelf wel goed lijkt te komen.

Zo kun je de Tarot 'juiste' vragen stellen

1. Wat zou je ten eerste niet willen weten?

Anders gezegd, welke informatie is niet nuttig voor je? Als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar de aard van een vriendschap tussen jou en iemand anders, maar je bent niet geïnteresseerd in het ter sprake brengen van oude situaties tussen jullie, dan zou je de vraag moeten tot het heden of de toekomst moeten aanscherpen.

In periodes van verwarring en twijfel, waarin het onmogelijk lijkt om precies te weten waar je naar op zoek bent, begin dan door te bedenken wat je niet wilt weten, en ga van dat punt verder.

2. Denk na wat je bedoeling is bij een kaartlegging

Heb je advies en stappen nodig om door te gaan, of heb je gewoon geruststelling nodig en de wetenschap dat je op de goede weg zit? Bij een legging kan dit verschil de interpretatie flink beïnvloeden. Speel in op het door vraag dat voor jou en je situatie het meest nuttig is.

3. Laat ruimte om de tarotkaarten voor zichzelf te laten spreken

Een reden waarom het formuleren van de juiste vraag soms zo moeilijk maakt is het gegevens dat we soms blind vliegen, vragend naar informatie van die stemt uit .. wie weet waar en waarom! Een vraag stellen die te gericht is, kan een antwoord opleveren dat niet logisch lijkt omdat er geen ruimte is voor het juiste antwoord om op natuurlijke wijze boven te komen drijven.

Als je bijvoorbeeld vraagt: “Wanneer zal ik uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek?”, suggereert dit dat er überhaupt een sollicitatiegesprek op handen is, terwijl dit misschien helemaal niet het geval hoeft te zijn.

Vraag in de plaats: “Wat zijn mijn toekomstige kansen op een baan momenteel?”, wat ruimte laat om de oorspronkelijk vraag nog steeds mogelijk te beantwoorden, maar niet zonder de mogelijkheid te erkennen dat er voor de vraagsteller momenteel geen banen in het verschiet liggen.

Niet overtuigd dat je vraag het beste antwoord al opleveren?

Als je het nog niet zeker weet en behoefte hebt aan inspiratie voor het stellen van vragen, denk dan een onderstaande, doordachte vragen voor algemene kaartleggingen:

  1. Wat wordt momenteel in mijn huidige situatie geblokkeerd uit mijn visie dat ik zou moeten zien en overwegen?
  2. Wat is de bron van mijn gemis aan kansen?
  3. Wat doe ik momenteel goed en moet ik blijven doen?
  4. Welke actie moet ik momenteel ondernemen?
  5. Op welke manieren heb ik de controle over de huidige situatie, en op welke wijze moet ik een stapje terug doen en het lot laten beslissen?

Het formuleren van je eigen vragen is van zeer groot belang bij een kaartlegging, ook als je alleen maar op zoek bent naar algemene richtlijnen en inzichten. Hoewel je kunt beginnen door de kaarten spontaan te leggen, is het sturen van de legging in de richting waarvan je weet dat het het meest nuttig is, tot de meest waardevolle ervaring.

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana