Kaartlegging.nl
Tarot in de praktijk

Ja of Nee legging toepassen bij je dagelijkse activiteiten

De Ja of Nee generator is een eenvoudige legging voor snel en spontaan advies. Ontdek op welke standaardmomenten in de dag je deze kaartlegging zou kunnen raadplegen.

vrouw-bekijkt-tarotkaart
Een Ja of Nee kaartlegging is -zeker op je mobiele telefoon- eigenlijk heel makkelijk in te passen in je dagelijkse routine.

Ochtendroutine

De ja / nee generator is een prima middel voor om je voornemen voor de dag te ontdekken. Als je wakker bent geworden, of voordat je begint met je dagelijkse taken, kun je even snel een kaart trekken. Denk na hoe de kaart en de betekenis ervan van invloed kunnen zijn op jou en de activiteiten waaraan je gedurende de dag deelneemt.

Ga door met je dag. Laat de kaart niet te lang rondhangen in je gedachten. Laat het moment gaan en geef je onbewuste de vrije ruimte. Je zult verrast zijn hoeveel deze intentie de verschillende activiteiten in je dag kan beïnvloeden. 

Op je werk

Gebruik de kaarten op je werk! Advies nodig voor een nieuw project? Trek een kaart en bedenk welke actie je kunt ondernemen. Advies hoe je met een collega om kunt gaan? Trek een kaart om te te ontdekken wat er in hun om zou kunnen gaan en hoe je een conflict zou kunnen oplossen. 

ZZP’ers gebruiken de kaarten wel eens om potentiële partnerschappen met verschillende klanten te evalueren. Kaartleggingen bieden bovendien waardevolle inzichten die anderszins niet zouden zijn opgevallen bij het werken aan korte,- en lange termijn projecten.

Een tussentijdse boost van zelfvertrouwen

Heb je een opkikker van je eigenwaarde nodig? Heb je een belangrijke deal waarin je wilt slagen? Zoek in de afbeelding van de tarotkaart die je getrokken hebt naar een symbool die de energie weergeeft die je nodig hebt. 

Als je klaar bent om opslag te vragen, of een deal te sluiten, denk dan aan je kaart. Laat het je eraan herinneren hoe sterk en belangrijk je bent. Laat de energie je vullen met een hernieuwd zelfvertrouwen en ga voor wat jij wilt!

Voor het slapen gaan

Sluit je dag af en bereid je voor op de komende dag door de tarotkaarten te gebruiken. Denk aan de kaart die je eerder deze dag hebt getrokken en bekijk eventuele aantekeningen die je hebt genoteerd.  Hoe pasten de betekenissen en energieën van de kaart in de dag? Welke nieuwe inzichten kan je toevoegen nu dat de dag bijna voorbij is?

Je zou eventueel nog een nieuwe kaart kunnen trekken die inzichten bevat voor een les die jouw dag je heeft gebracht. Kijk naar de kaart, denk na over de activiteiten van de dag. Als je klaar bent, pak dan je dagboek of een notitieblok en schrijf een samenvatting van een enkele zin voor de dag. Deze oefening is vooral handig voor degenen die er niet van houden om ’s ochtends vroeg kaarten te trekken. 

Tot slot

Iedereen beleeft zijn of haar dagelijkse reis op geheel eigen wijze. Ieders dag is gevuld met een steeds veranderend palet aan uitdagingen. Het toevoegen van een beetje tarot gedurende de dag kan de stress verlichten. Tarot is geen exacte wetenschap, maar het is een uitstekend middel om de dagelijkse realiteit vanuit een anders perspectief te beoordelen.

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana