Kaartlegging.nl
Tarot en astrologie

Wat voor tarotkaart ben jij, gebaseerd op je sterrenbeeld?

Tarot en astrologie zijn allebei nuttige middelen om verbinding te maken met de diepere, verborgen aspecten van het leven - en ze zijn prima te combineren. Sterker nog, elk teken van de dierenriem wordt geassocieerd met een specifieke tarotkaart.

astrologie-en-tarot
De dierenriem en de tarot gaan goed samen

Je zou je kunnen afvragen hoe de tarotkaart die bij jouw sterrenbeeld hoort je kan helpen een beter begrip te ontwikkelen over astrologie, de Tarot en jezelf.

Tarot, numerologie en astrologie hebben een heel bijzondere relatie tot elkaar. Ze werken samen om elkaars eigenschappen te versterken. De reden om ze gecombineerd toe te passen is omdat ze elkaar helpen je makkelijker contact te leggen met je intuïtie om zo meer over jezelf en de wereld om je heen te leren.

Begrijp je sterrenbeeld beter door de betekenis van jouw kaart te bestuderen, en na te denken over wat die boodschap voor jou persoonlijk betekent. Je zult ook een dieper begrip hebben van je kaartlegging wanneer deze kaart verschijnt, terwijl je je realiseert dat er een belangrijke boodschap naar je wordt gestuurd.

Wat is de tarotkaart van mijn sterrenbeeld?

Ram

De tarotkaart van Ram is de Keizer. Deze kaart vertegenwoordigt gezaghebbende, krachtige en loyale sentimenten. Net als de Keizer is Ram moedig, komt snel in actie en staat altijd klaar voor hun geliefden. Deze kaart adviseert Ram om zich te concentreren op het verbeteren van hun zelfdiscipline om zo de controle te houden over het rijk dat ze hebben opgebouwd en waarover ze het bewind voeren.

Stier

De Hierofant is de kaart die wordt geassocieerd met Stier. De Hierofant is net als de Stier stabiel, geaard, voorzichtig en zal niet zomaar impulsief reageren. Overleg en beraad zorgen voor een praktische, voorwaartse beweging richting doelen en prestaties. Deze kaart herinnert Stier eraan om zowel de aard van de wereld als die van henzelf te verkennen.

Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen hangt samen met "De Geliefden". Gezien de dualiteit van hun karakter (een goed iets, geen dr. Jekyll en mr. Hyde dingetje), duidt dit op een compleet persoon. De geliefden zijn een paar, net als Tweelingen. Deze kaart spoort je aan te om focussen op het integreren van alle aspecten van je persoonlijkheid en te houden van alles wat jou uniek maakt.

Kreeft

De Zegewagen is de tarotkaart die Kreeft naar zijn/haar bestemming leidt. Hoewel kreeften meestal worden geassocieerd met een verzorgend, huiselijk gevoel van liefde voor familie en vrienden, hebben ze ook een sterke behoefte voor een bepaalde vorm van onafhankelijkheid. De Zegewagen herinnert je eraan om tijd voor jezelf te nemen; zorg voor jezelf voordat je voor anderen zorgt.

Leeuw

Leeuwen worden vertegenwoordigt door de tarotkaart "Kracht". De motiverende energie achter deze kaart is de moed om de doen wat nodig is om je doelen te bereiken en je verlangens te bevredigen. Deze kaart spoort je aan om motivatie te combineren met zelfdiscipline bij het aanpakken van projecten.

Maagd

De Kluizenaar is de kaart die onafhankelijke maagd het beste omschrijft. Deze kaart vertegenwoordigt de behoefte van maagd aan tijd voor zichzelf om te reflecteren op hun innerlijke gedachten en gevoelens, maar herinnert maagd ook er aan zich open te stellen en jezelf met anderen te delen. Hoewel de kluizenaar wel van eenzaamheid geniet, mag hij zich er niet volledig in onderdompelen of menselijke connecties vermijden.

Weegschaal

Uitgebalanceerde Weegschaal wordt geassocieerd met "Gerechtigheid". Weegschaal is integer en heeft een verlangen om te doen wat waarheidsgetrouw en juist is. Aan de andere kant kan deze hang naar gerechtigheid ook omslaan naar een houding waarin ze voortdurende de advocaat van de duivel spelen. Deze kaart adviseert je om de waarheid te herkennen voor wat het is en een eindeloze cyclus van overleg te vermijden.

Schorpioen

Diepzinnige en mysterieuze Schorpioen is vertegenwoordigt door "De Dood". Deze tarotkaart kan eng overkomen, maar wordt feitelijk geassocieerd met verandering en het einde van een bepaalde situatie of relatie. Net zoals de Schorpioen die vaak transformeert, herinnert deze kaart je er aan om oude huidlagen kwijt te raken die niet langer gezond en bloeiend zijn.

Boogschutter

Matigheid is de kaart die hoort bij Boogschutter. Hoewel boogschutters als eeuwige optimist te boek staan, kunnen ze emotioneel ontmoedigd raken door de obstakels en uitdagingen van het leven. De tarotkaart "Matigheid" moedigt je aan in balans te blijven en de focus te houden op je doelen, je pijl stevig gericht ondanks onvoorziene omstandigheden.

Steenbok

Verantwoordelijke Steenbok worden geassocieerd met "De Duivel", een kaart die vaak verkeerd wordt begrepen. De duivel illustreert onze schaduwkant, de kant waarvan veel Steenbokken de neiging hebben te negeren of te onderdrukken. Deze kaart spoort je aan om je ondeugden en negatieve eigenschappen - we hebben er allemaal een paar - te omarmen in plaats van ze helemaal te negeren. Breng je schaduw in het licht.

Waterman

Waterman straalt net als hun tegenhanger in de Tarot: "De Ster". De Ster is, net als de Waterman, de waterdrager en moedigt je aan om met de rivier van je emoties mee te stromen. Watermannen zijn intellectueel en sociaal, en vergeten soms hun gevoelens te omarmen. De Ster vraagt ​​dat je gevoelens erkent, waardoor ze door en uit je wezen kunnen stromen.

Vissen

Grillige Vissen wordt vertegenwoordigt door "De Maan", een kaart die onze verborgen kant belicht. Deze kaart correleert aan onze dromen, psyche en illusies, alle elementen die sterk zijn vertegenwoordigt in dit teken van de Zodiac. De Maan moedigt je aan om je verbinding met maancycli te verdiepen, wat je zal helpen je veranderende mentale toestanden en interne verlangens beter te begrijpen.

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana