Kaartlegging.nl
Een simpele formule

Tarot geboortekaart calculator

De meesten van ons weten hun astrologisch geboorteteken, maar wist je dat je ook een tarot geboortekaart hebt? Het ontdekken van je tarot geboortekaarten vereist slechts een paar eenvoudige berekeningen.

tarot-geboortekaarten
Tarot geboortekaarten geven ons het gevoel deel uit te maken van een grote geheel, waarin we een plek in de wereld hebben en een rol te vervullen.

Hoe vind ik mijn Tarot geboortekaarten?

Stap1

Het is vrij eenvoudig om de cijfers te berekenen die je nodig hebt om je kaarten te ontdekken. Pak een papiertje en noteer je geboortedatum in numerieke vorm. Als je verjaardag bijvoorbeeld 5 december 1972 is, schrijf je 05-12-1972.
Vervolgens voeg je de vier sets van tweecijferige getallen toe: dag, maand, eerste twee cijfers van het jaar & de laatste twee cijfers van het jaar (DD + MM + JJ + JJ).

Voor dit voorbeeld voeg je dus 05 + 12 + 19 + 72 toe voor een totaal van 108. Deze formule resulteert in een getal van twee of drie cijfers;

Stap2

Als het resultaat uit stap 1 een tweecijferig getal is, tel je de twee getallen bij elkaar op. Als het nummer dat je kreeg bijvoorbeeld 45 was, voeg je 4 + 5 toe om 9 te krijgen.

Als het resultaat uit stap 1 een driecijferig getal is, hou je de eerste twee cijfers bij elkaar en voeg je ze toe aan de derde. Als het nummer dat je kreeg bijvoorbeeld 108 was, voeg je 10 + 8 toe om 18 te krijgen.

Stap3

Het nummer dat je ontving in stap 2 is het nummer dat geassocieerd is aan een van je tarot geboortekaarten. Zodra je de eerste kaart hebt, is het gemakkelijk om je andere geboortekaart te vinden door de onderstaande tabel te raadplegen.

Eerste kaart Tweede kaart
10 - Het Rad van Fortuin 1 - De Magiër
11 - Gerechtigheid 2 - De Hogepriesteres
12 - De Gehangene 3 - De Keizerin
13 - De Dood 4 - De Keizer
14 - Gematigdheid 5 - De Hierofant
15 - De Duivel 6 - De Geliefden
16 - De Toren 7 - De Zegewagen
17 - De Ster 8 - Kracht
18 - De Maans 9 - De Kluizenaar
19 - De Zon 10 - Het Rad van Fortuin, 1 - De Gehangene
20 - Het Oordeel 2 - De Hogepriesteres
21 - De Wereld 3 - De Keizerin

Speciale omstandigheden voor het berekenen van je tarot geboortekaart

De hierboven beschreven procedure zal de meeste mensen helpen om hun geboortekaarten te vinden. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat je geboortedatum een onverwachte uitkomst oplevert. Hier is wat je moet weten over het omgaan met deze bijzondere situatie.

Het totaal van stap twee is groter dan 21.

Als je een getal hebt dat groter is dan 21, is dat geen reden tot zorg. Je hebt waarschijnlijk geen fout gemaakt met je rekensommetje. Dit betekent alleen dat je nog een laatste berekening moet doen voordat je je eerste tarot geboortekaart vindt. Vereenvoudig nog een stap verder door het nummer nogmaals toe te voegen. Als uw totaal uit stap twee bijvoorbeeld 29 was, moet u 2 + 9 optellen om 11 te krijgen.  

Iedereen heeft twee geboortekaarten, maar ik heb er drie?

Sommige mensen zullen drie tarot geboortekaarten ontvangen vanwege een bijzondere situatie waarbij de som uit stap twee precies 19 is. Als je naar de tabel met geboortekaarten kijkt, zie je misschien dat de paren ook worden gevormd door ze op te tellen. De kaarten 16 en 7 zijn bijvoorbeeld aan elkaar gekoppeld omdat 1 + 6 = 7. Het getal 19 is een speciaal geval. Als u 1 + 9 optelt, krijgt u 10, wat een geldig kaartnummer is. 10 kan echter ook worden verminderd door 1 + 0 toe te voegen om 1 te krijgen. Daarom krijgt iedereen die 19 ontvangt als oplossing in stap twee drie tarot-geboortekaartjes - 1, 10 en 19.

Wat betekenen mijn tarot geboortekaarten?

Nu je weet wat je tarot geboortekaarten zijn, wil je natuurlijk weten wat ze precies betekenen. Hier vind je een overzicht wat elke kaart betekent.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

Het Rad van Fortuin en De Magiër

Het spinnende Rad van Fortuin vertegenwoordigt de cycli van verandering die altijd in het leven aanwezig zijn. Je herkent deze veranderingen en kunt je er gemakkelijk aan aanpassen dankzij de vindingrijkheid van de magiër.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

Gerechtigheid en de Hogepriesteres

Je hebt een sterke intuïtie in vrijwel elke situatie. Gerechtigheid verschaft je logische helderheid, waardoor je snel beslissingen kunt nemen en toch objectief kunt blijven. De Hogepriesteres daarentegen houdt je sterk verbonden met je innerlijke stem.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Gehangene en de Keizerin

Net als de Gehangene kun je makkelijk omgaan met vertragingen of pauzes op je levensreis. Deze waardigheid is, net als je verzorgende geest, komt van de Keizerin geboortekaart.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Dood en de Keizer

Als een deur sluit, heb jij de autoriteit en stabiliteit van de Keizer om een nieuwe te openen, en een nieuw pad in te slaan. De dood kan het einde van een cyclus betekenen, maar voor jou is het een kans op een nieuw begin.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

Matigheid en de Hierofant

Je heb de kwaliteiten om een uitzonderlijk leider te zijn. Je bezit de grote wijsheid van de hierofant, wat een noodzakelijke eigenschap is om effectief te leiden. Je bent ook in staat om conflicten op te lossen vanwege de tarotkaart Matigheid. Je brengt rust en kalmte in elke situatie.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Duivel en de Geliefden

Je bent erg sensueel en gepassioneerd over alles wat je doet. De duivelskaart betekent dat je speels bent, wat tot problemen kan leiden, zoals een hang naar materialistische zaken. De aanvulling van De Geliefden zorgt voor passie in de mix, waardoor een betere balans tot stand komt.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Toren en de Zegewagen

Je bezit het vermogen om zelfs in turbulente tijden vooruit te komen. De Toren is een vernietigende kracht. Temidden van het puin ontstaan echter nieuwe wegen. De Zegewagen leidt de weg voorwaarts, zorgvuldig alle impulsen controlerend.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Ster en Kracht

Als bekend wens-symbool vertegenwoordigt de Ster hoop en een algehele optimistische kijk op het leven. Dit komt voort uit een grote innerlijke kracht die je door de moeilijke momenten in het leven kan loodsen.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Maan en de Kluizenaar

Als een Kluizenaar heb je de neiging solitair te zijn, en geef je er de voorkeur aan je eigen innerlijke stem en intelligentie te volgen. Je gebruikt dit om je pad te vinden door de duisternis en dromen die met de Maan gepaard gaan.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Zon, Het Rad van Fortuin en de Magiër

Het Rad van fortuin houdt je in contact met de steeds veranderende wereld om je heen. Dankzij de krachten van de Magiër kun je je gemakkelijk aanpassen aan wat er dan ook op je pad komt. En net als de Zon het je altijd een heldere kijk op het leven, wat je vreugde en tevredenheid schenkt.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

Het Oordeel en de Hogepriesteres

Intuïtie is wat de hogepriesteres leidt. Je beste resultaten komen altijd als je jouw innerlijke stem vertrouwt. Vanwege de tarotkaart Het Oordeel ben je niet bang om elke situatie opnieuw te evalueren en de beste beslissing te nemen, zelfs als je veel obstakels moet omzeilen om dit te bereiken.

Tarotkaart '' Tarotkaart ''

De Wereld en de Keizerin

Net als de Keizerin is liefde je voornaamste sturende kracht. Het geven en ontvangen van liefde van degenen in je leven is erg belangrijk voor je. Je probeert te verschillende aspecten van het leven samen te brengen om een harmonieuze en uitnodigende wereld te creëeren.

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana