Kaartlegging.nl

Tarotkaarten betekenis

De Tarot bestaat uit 78 kaarten, onderverdeeld in een Grote Arcana (22 kaarten) en een kleine Arcana (56 kaarten). "Arcana" betekent letterlijk "Geheime middelen of kunsten". De Arcana in een kaartlegging biedt je dus inzicht in verborgen boodschappen. De kleine arcana behandelt dagdagelijkse dingen, en de grote arcana gaat over grote levensvragen.

Grote Arcana

Tarotkaart 'De Dwaas' De Dwaas

De Dwaas staat voor spontaniteit en een vrije geest. 'Neem het risico, maar let op waar je gaat'. Dat is de boodschap van deze tarotkaart.

Tarotkaart 'De Magiër' De Magiër

De Magiër vertegenwoordigt spiritualiteit en een verbinding met het goddelijke. Deze tarotkaart geeft aan dat je alles hebt dat je nodig hebt.

Tarotkaart 'De Hogepriesteres' De Hogepriesteres

De Hogepriesteres staat voor spirituele verlichting en de innerlijke wereld. Balans en kracht in een vrouwelijke vorm, dat is deze tarotkaart.

Tarotkaart 'De Keizerin' De Keizerin

De Keizerin symboliseert de natuur, de Grote Moeder, vruchtbaarheid en overvloed. Deze tarotkaart kan je beschouwen als een vredesstichter.

Tarotkaart 'De Keizer' De Keizer

De Keizer vertegenwoordigt leiderschap, invloed en stabiliteit. Discipline en de regels volgen is wat deze tarotkaart probeert over te brengen.

Tarotkaart 'De Hierofant' De Hierofant

De Hiërofant wijst op studie en nastreven van traditionele kennis. Deze tarotkaart symboliseert een leraar, mentor of spiritueel raadgever.

Tarotkaart 'De Geliefden' De Geliefden

De Geliefden staan symbool voor beslissingen of veranderingen m.b.t. liefde en groei in een relatie. Een inzichtvolle, persoonlijke tarotkaart.

Tarotkaart 'De Zegewagen' De Zegewagen

De Zegewagen staat symbool voor prestaties en het overwinnen van obstakels. 'Neem het voortouw', is wat deze tarotkaart je probeert te zeggen.

Tarotkaart 'Gerechtigheid' Gerechtigheid

Gerechtigheid staat voor eerlijkheid, moraliteit en karma. ‘Behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden’ is de boodschap van deze tarotkaart.

Tarotkaart 'De Kluizenaar' De Kluizenaar

De Kluizenaar vertegenwoordigt innerlijke reflectie. 'Neem de tijd om alleen na te denken' is de belangrijkste boodschap van deze tarotkaart.

Tarotkaart 'Het Rad van Fortuin' Het Rad van Fortuin

Het Rad van Fortuin geeft aan dat dingen om je heen snel veranderen. Deze tarotkaart vertegenwoordigt op handen zijnde, vaak positieve veranderingen.

Tarotkaart 'Kracht' Kracht

Kracht vertegenwoordigt ego versus intuïtie, wilskracht en vertrouwen in jezelf. Deze tarotkaart benadrukt ook de kracht van zachte waardes.

Tarotkaart 'De Gehangene' De Gehangene

De Gehangene staat symbool voor overgave, stagnatie en een situatie die moet worden afgewacht. Deze tarotkaart duidt op een offer dat gedaan moet worden.

Tarotkaart 'De Dood' De Dood

De Dood vertegenwoordigt geen fysieke dood. Deze tarotkaart geeft aan dat je het einde van een situatie moet accepteren om verder te kunnen.

Tarotkaart 'Matigheid' Matigheid

Matigheid wijst op evenwicht, persoonlijke groei en het vermijden van extremen. Het kernwoord van deze tarotkaart is 'voorzichtigheid'.

Tarotkaart 'De Duivel' De Duivel

De Duivel symboliseert de schaduwkant van jezelf, en relaties die slecht voor je zijn. Deze kaart geeft aan dat er meer is dan materiële zaken.

Tarotkaart 'De Toren' De Toren

De Toren staat voor onverwachte verandering en ontreddering. Deze tarotkaart wijst op tegenslag die ertoe leidt dat je opnieuw moet opbouwen.

Tarotkaart 'De Ster' De Ster

De Ster geeft aan de herstel en wedergeboorte in het vooruitzicht liggen. Deze tarotkaart symboliseert daarom spiritualiteit en inspiratie.

Tarotkaart 'De Maan' De Maan

De Maan vertegenwoordigt illusie, beïnvloedbaarheid en verwarring. 'Laat je niet misleiden', is de belangrijkste boodschap van deze tarotkaart.

Tarotkaart 'De Zon' De Zon

De Zon wijst op goede dingen die in het vooruitzicht liggen. Deze tarotkaart vertegenwoordigt vitaliteit, plezier, geluk en zelfvertrouwen.

Tarotkaart 'Het Oordeel' Het Oordeel

Het Oordeel symboliseert heropstanding, ontwaken, vrijheid van innerlijke conflicten en beslissingen die je moeten nemen.

Tarotkaart 'De Wereld' De Wereld

De Wereld geeft aan dat je de vrijheid hebt om een nieuw pad te kiezen. Deze tarotkaart wijst op het einde van een cyclus en grote verandering.

Staven

De Staven illustreren de energie van beweging, groei en een nieuwe begin. Staven symboliseren ideeën en innovatie. Ze worden vaak gerelateerd aan je carrière of een levensdoel, maar kunnen ook sterke liefdesboodschappen overbrengen.

Tarotkaart 'Aas van Staven' Aas van Staven

Aas van Staven duidt op een nieuwe start en nieuwe kansen. Deze tarotkaart spoort je aan om te accepteren wat het universum je aanbiedt.

Tarotkaart 'Twee van Staven' Twee van Staven

Twee van Staven hint op nieuwe relaties. Deze tarotkaart suggereert dat deze relatie voor alle partijen voordelig zal zijn.

Tarotkaart 'Drie van Staven' Drie van Staven

Drie van Staven wijst op succes dat dichtbij kan zijn. Deze tarotkaart geeft aan dat je binnenkort de vruchten van je inspanningen kan plukken.

Tarotkaart 'Vier van Staven' Vier van Staven

Vier van Staven staat voor feest, veiligheid en het (t)huis. Een huwelijk of acceptatie door vrienden en familie is wat deze tarotkaart typeert.

Tarotkaart 'Vijf van Staven' Vijf van Staven

Het kernwoord van de Vijf van Staven is competitie. Deze kaart geeft aan dat kleine worstelingen of meningsverschillen te verwachten zijn.

Tarotkaart 'Zes van Staven' Zes van Staven

De Zes van Staven staat voor succes, onderscheidingen en prestaties. Het kernwoord van deze tarotkaart is 'overwinning'.

Tarotkaart 'Zeven van Staven' Zeven van Staven

Zeven van Staven gaat over defensief opstellen, maar de tarotkaart geeft aan dat je in staat bent om angsten en obstakels het hoofd te bieden.

Tarotkaart 'Acht van Staven' Acht van Staven

Acht van Staven gaat over vooruitgang boeken. Je zit op het juiste spoor. Deze tarotkaart geeft ook aan dat dingen zicht snel manifesteren.

Tarotkaart 'Negen van Staven' Negen van Staven

Negen van Staven in een kaartlegging geeft aan dat je goed kan omgaan met tegenslag. Deze tarotkaart onderstreept je innerlijke kracht.

Tarotkaart 'Tien van Staven' Tien van Staven

Tien van Staven herinnert je in de tarot eraan dat je niet meer op je moet nemen dan je aankan. Deze tarotkaart waarschuwt voor uitputting en stress.

Tarotkaart 'Schildknaap van Staven' Schildknaap van Staven

In tarot zijn schildknapen boodschappers. Schildknaap van Staven heeft ook een boodschap: hij laat weten dat de waarheid aan het licht zal komen.

Tarotkaart 'Ridder van Staven' Ridder van Staven

De Ridder van Staven is een avontuurlijke risiconemer die zijn passies volgt. De tarotkaart wijst op nieuwe ideeën en de actie om ze te realiseren.

Tarotkaart 'Koningin van Staven' Koningin van Staven

Koningin van Staven is extravert en staat in het middelpunt van de belangstelling. In de tarot staat ze symbool voor het positieve gebruik van macht.

Tarotkaart 'Koning van Staven' Koning van Staven

Koning van Staven staat voor eerlijkheid, eer en onpartijdigheid. Deze tarotkaart symboliseert tevens volwassenheid, carrière en leiderschap.

Kelken

De Kelken zijn verbonden met emoties, relaties, en eigenlijk alle zielenroerselen. Deze tarotkaarten onthullen hoe je je werkelijk voelt, en hoe anderen echt over ons denken.

Tarotkaart 'Aas van Kelken' Aas van Kelken

In tarot wijst de Aas van Kelken op een nieuw begin. Deze tarotkaart wordt geassocieerd met de liefde, dus hij zou kunnen wijzen op een (nieuwe) relatie.

Tarotkaart 'Twee van Kelken' Twee van Kelken

In de tarot is de Twee van Kelken een balanskaart die gezonde relaties vertegenwoordigt, zowel in romantiek, zakelijke of persoonlijke vriendschappen.

Tarotkaart 'Drie van Kelken' Drie van Kelken

De Drie van Kelken in de tarot staat symbool voor harmonie en vriendschap. Deze tarotkaart geeft aan dat er sprake is van veel vertrouwen.

Tarotkaart 'Vier van Kelken' Vier van Kelken

Vier van Kelken vertegenwoordigt je behoefte aan verandering. Deze tarotkaart zou erop kunnen wijzen dat je niet blij bent met keuze die je gemaakt hebt.

Tarotkaart 'Vijf van Kelken' Vijf van Kelken

Vijf van Kelken duidt op een diep verdriet, tragedie of verlies. Laat het verleden los laten om verder te gaan, probeert deze tarotkaart je te vertellen.

Tarotkaart 'Zes van Kelken' Zes van Kelken

De Zes van Kelken wijst op op geluk van iemand uit je verleden of iemand op afstand. Het kernwoord van deze tarotkaart is 'nostalgie'.

Tarotkaart 'Zeven van Kelken' Zeven van Kelken

De Zeven van Kelken in de tarot duidt op de noodzaak om prioriteiten te stellen. Deze tarotkaart geeft aan dat je keuzes moet maken.

Tarotkaart 'Acht van Kelken' Acht van Kelken

Acht van Kelken in de tarot wijst op een behoefte om vooruit te gaan. Weg van de dingen die je tegenhouden. Deze tarotkaart vertegenwoordigt een keerpunt.

Tarotkaart 'Negen van Kelken' Negen van Kelken

De Negen van Kelken is een tarotkaart die wijst op tevredenheid en geluk in overvloed. De tarot laat je weten dat je hier zelf voor hebt gezorgd.

Tarotkaart 'Tien van Kelken' Tien van Kelken

Tien van Kelken in de tarot wijst erop dat je je zegeningen mag tellen. Deze tarotkaart geeft aan dat alles goed is in je relaties, familie en de wereld.

Tarotkaart 'Schildknaap van Kelken' Schildknaap van Kelken

De Schildknaap van Kelken staat symbool voor creativiteit en verbeelding. Deze tarotkaart wijst erop dat er nieuwe ideeën of zaken kunnen ontstaan.

Tarotkaart 'Ridder van Kelken' Ridder van Kelken

In de tarot gaan kaarten van Kelken over relaties. Zo ook de Ridder van Kelken. Deze tarotkaart wijst op een romantische uitnodiging of een emotionele stap.

Tarotkaart 'Koningin van Kelken' Koningin van Kelken

De Koningin van Kelken is een gelukkige en evenwichtige tarotkaart. Ze vertegenwoordigt de beste vrouwelijke energie; Intuïtief, verzorgend en empatisch.

Tarotkaart 'Koning van Kelken' Koning van Kelken

De Koning van Kelken vertrouwt meer op zijn intuïtie dan op zijn logica. 'Hou je emoties in bedwang', is wat deze tarotkaart je probeert te vertellen.

Zwaarden

De zwaarden worden het vaak in verband gebracht met strijd en (intern) conflict. Zwaarden raken de kern van de zaak en onthullen je grootste uitdagingen. Ze kunnen ook waarheden onthullen die je moet aangaan om vooruit te komen, wat uiteindelijk een positieve zaak is.

Tarotkaart 'Aas van Zwaarden' Aas van Zwaarden

De Aas van Zwaarden symboliseert helder denken in de tarot. Een nieuwe start, een plotselinge kans of idee, duidelijkheid. Dat kenmerkt deze tarotkaart.

Tarotkaart 'Twee van Zwaarden' Twee van Zwaarden

Twee van Zwaarden duidt in de tarot op het stellen van grenzen. Deze tarotkaart gaat ook over besluitvorming; Je zult een moeilijke besluit moeten nemen.

Tarotkaart 'Drie van Zwaarden' Drie van Zwaarden

Drie van Zwaarden is een van de meest iconische tarotkaarten. Bereid je voor op teleurstelling of een gebroken hart als je geen wijzigingen aanbrengt.

Tarotkaart 'Vier van Zwaarden' Vier van Zwaarden

De Vier van Zwaarden is een meditatieve tarotkaart. De tarot geeft aan dat je je rust moet pakken, en misschien nu even niks moet doen.

Tarotkaart 'Vijf van Zwaarden' Vijf van Zwaarden

Vijf van Zwaarden vertegenwoordigt in de tarot ambitie, maar niet op een positieve manier. Het gaat niet alleen om jou, zorg ook voor anderen.

Tarotkaart 'Zes van Zwaarden' Zes van Zwaarden

Het kernwoord van de tarotkaart Zes van Zwaarden is 'reizen'. De tarot geeft aan dat de oplossing voor een probleem in zicht is, als je tenminste verder gaat.

Tarotkaart 'Zeven van Zwaarden' Zeven van Zwaarden

Zeven van Zwaarden duidt in de tarot op bedrog en sluwheid. Deze verraderlijke tarotkaart suggereert dat niets veilig is; eigendommen nog ideeën.

Tarotkaart 'Acht van Zwaarden' Acht van Zwaarden

De Acht van Zwaarden geeft aan dat het misschien je eigen faalangst is die je tegenhoudt. Deze tarotkaart symboliseert het gevoel gevangen te zitten.

Tarotkaart 'Negen van Zwaarden' Negen van Zwaarden

De Negen van Zwaarden staat in de tarot symbool voor angst. 'De mens lijdt het meest, van het lijden dat hij vreest', is wat deze tarotkaart wil zeggen.

Tarotkaart 'Tien van Zwaarden' Tien van Zwaarden

De Tien van Zwaarden is een tarotkaart van eindes, goed of slecht. De tarot geeft aan dat het tijd is tijd om de negatieve gedachten die je hebt los te laten.

Tarotkaart 'Schildknaap van Zwaarden' Schildknaap van Zwaarden

De Schildknaap van Zwaarden vertegenwoordigt de energie van de jeugd. Deze tarotkaart brengt een boodschap van frissen ideeën en ondernemerschap.

Tarotkaart 'Ridder van Zwaarden' Ridder van Zwaarden

De Ridder van Zwaarden is vastbesloten en daadkrachtig, maar ook vaak tactloos. Deze tarotkaart suggereert dat je uit moet kijken voor inconsistent handelen.

Tarotkaart 'Koningin van Zwaarden' Koningin van Zwaarden

De Koningin van Zwaarden laat niet snel het achterste van haar tong zien. Deze tarotkaart vertegenwoordigt probleemoplossing en intellectuele band met anderen.

Tarotkaart 'Koning van Zwaarden' Koning van Zwaarden

De Koning van Zwaarden staat symbool voor ware autoriteit. Deze tarotkaart geeft aan dat dit het moment is om je intellectuele middelen in te zetten.

Pentagrammen

De kaarten in Pentagrammen gaan over materiële zaken en de fysieke wereld. Pentagram-kaarten duiden vaak op geldzaken, carrière en succes, maar kunnen ook wijzen op verschillende niveaus van emotionele welvaart.

Tarotkaart 'Aas van Pentagrammen' Aas van Pentagrammen

Aas van Pentagrammen is een tarotkaart die aangeeft dat voorspoed en overvloed te verwachten zijn. De tarot wijst op een nieuw (financieel) begin.

Tarotkaart 'Twee van Pentagrammen' Twee van Pentagrammen

De Twee van Pentagrammen in de tarot staat voor balans en verandering. Deze tarotkaart wil je meegeven om je te concentreren op één ding tegelijk.

Tarotkaart 'Drie van Pentagrammen' Drie van Pentagrammen

Het Kernwoord van de Drie van Pentagrammen is 'erkenning'. Deze tarotkaart verwijst naar succes en hard werken. Je wordt hiervoor beloond en gerespecteerd.

Tarotkaart 'Vier van Pentagrammen' Vier van Pentagrammen

De Vier van Pentagrammen is een tarotkaart van geluk in financiën. De tarot onderstreept dat je echter voor je geld moet zorgen en niet frivool uit te geven.

Tarotkaart 'Vijf van Pentagrammen' Vijf van Pentagrammen

De Vijf van Pentagrammen wijst in de tarot op geldproblemen. Deze tarotkaart wijst op financiële ondergang. Het kan soms om wijzen op een geestelijk verlies.

Tarotkaart 'Zes van Pentagrammen' Zes van Pentagrammen

De Zes van Pentagrammen in de tarot draait om vrijgevigheid. Liefdadigheid, hulp geven en accepteren is de essentie van deze tarotkaart.

Tarotkaart 'Zeven van Pentagrammen' Zeven van Pentagrammen

De Zeven van Pentagrammen wijst op controle en evenwicht herstellen. Deze tarotkaart geeft aan de je niet op je lauweren moet rusten, maar vooruit moet werken.

Tarotkaart 'Acht van Pentagrammen' Acht van Pentagrammen

De Acht van Pentagrammen geeft aan dat kwaliteit belangrijk is. Deze tarotkaart onderstreept dat dit kan worden bereikt door nieuwe vaardigheden te leren.

Tarotkaart 'Negen van Pentagrammen' Negen van Pentagrammen

De Negen van Pentagrammen symboliseert innerlijke tevredenheid. 'Geniet van alles wat je hebt bereikt', wil deze tarotkaart je zeggen.

Tarotkaart 'Tien van Pentagrammen' Tien van Pentagrammen

De Tien van Pentagrammen staat symbool voor geld en overvloed. Deze tarotkaart benadrukt ook om geen kansen voorbij te laten gaan.

Tarotkaart 'Schildknaap van Pentagrammen' Schildknaap van Pentagrammen

Schildknaap van Pentagrammen, boodschapper die hij is, brengt een belangrijke boodschap van geluk of nieuws. Deze tarotkaart duidt op een nieuw begin.

Tarotkaart 'Ridder van Pentagrammen' Ridder van Pentagrammen

De Ridder van Pentagrammen is een tarotkaart van betrouwbaarheid en hard werken. In de tarot beschrijft hij een logisch en gedisciplineerd persoon.

Tarotkaart 'Koningin van Pentagrammen' Koningin van Pentagrammen

De Koningin van Pentagrammen is vriendelijk, liefdevol en moederlijk. Deze tarotkaart beschrijft een productief persoon, die makkelijk is in de omgang.

Tarotkaart 'Koning van Pentagrammen' Koning van Pentagrammen

De Koning van Pentagrammen is een loyale, succesvolle leider. Deze tarotkaart beschrijft een zelfverzekerd en begaafd persoon.